Ég hef aldrei keypt kjötfars í Danmörku en ég rakst á fyrirspurn frá einhverjum um það hvernig ætti að búa til ekta danskt frikadellefars ,,som hos slagteren" og þetta var svarið - ætli lýsingin sé nærri lagi?
Du køber en flæskesteg med svær på, og lægger den i køleskabet i 4-5 dage.
Du tager den ud, skærer sværen af, og lægger den i køleskabet i 4-5 dage.
Du tager den ud, skærer den i koteletter, og lægger dem i køleskabet i 4-5 dage.
Du tager dem ud, skærer dem i stykker, og lægger dem i køleskabet i 3-4 dage.
Du tager stumperne ud og hakker dem til fars, og lægger den i køleskabet 1-2 dage
Du tager farsen ud, og rører nu en fars, med 50% mere peber i end normalt.
Dette er en go' slagter frikadelle. (Alder 16-21 dage)
Navnene undervejs er:
Flæskesteg
Flæskesteg u. spæk (Dagens tilbud)
Koteletter / Fadkoteletter (Dagens tilbud)
Kød til gryderet (Ugens tilbud)
Frikadeller / Medisterpølse / Forloren hare. (Specialtilbud - Kun i dag)
Ég verslaði einu sinni oft í búð þar sem var seldur heitur matur í hádeginu. Það var alltaf hægt að sjá á matseðlinum hvað hafði selst illa í kjötborðinu vikuna á undan.